Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » StudioWoudin?

StudioWoudin?

StudioWoudin olen minä, Petri Voudinmäki. Valitsin firman nimeen sanan studio, koska valokuvaus on aina ollut yksi minulle tärkeistä asioista. Mutta ei läheskään ainoa.

Kun sain ensimmäisen järjestelmäkamerani (Minolta XG1) tunsin olevani jonkin äärimmäisen kiinnostavan jäljillä. Melko pian pääsin pimiöön tekemään mustavalkokuvia ja tämä vain lisäsi asian kiehtovuutta.  

Kiinnostus kuvaan toimi kimmokkeena hakeutua graafisen alan koulutukseen, koska siinäkin touhuttiin pimiössä vielä noina aikoina. Kuvan lisäksi opin muita kiinnostavia asioita, joita painotuotteiden tekemisessä tarvitaan. 

Valmistuttuani menin töihin sanomalehteen. Aluksi naputtelin urheilutuloksia ja pikkuilmoituksia, mutta siitä pikkuhiljaa pääsin laajentamaan tehtäviäni ensimmäiseen ohjelmaan, joka muistuttaa edes hieman nykyisiä ohjelmia. Ohjelman nimi oli Freehand 3.1.

Siirryin sitten kirjapainoon, jossa sai itse tehdä esitteitä alusta ja lisäksi oppia muiden tekemisistä. Teknisessä mielessä erityisen opettavia oli ns. valmiiden aineistojen painokuntoon laitto. Niistä oppi valtavan paljon, miten asioita ei pitäisi tehdä.

Työpaikoissani päädyin usein opastamaan muita ohjelmien käytössä, joten minulle oli luontevaa alkaa myös kouluttamaan. Vuosien varrella olen opettanut  ohjelmistojen käyttöä mm. sanomalehtitalojen, reprojen, kirjapainojen ja mainostoimistojen henkilöstöille eri puolilla Suomea. Koulutettavia aiheita ovat olleet mm. Photoshop, InDesign, Illustrator, Acrobat / PitStop, Animate, Premiere, värinhallinta ja muuttuva data. Kolmesta tärkeimmästä ohjelmasta (PS, IND ja AI) minulle on myönnetty Adobe Certified Expert -sertifikaatti. Olen edelleen kiinnostunut alasta ja haluan yhä jatkuvasti oppia lisää.

Nykyisellään työni jakautuu siis kolmeen, kiinnostavaan osaan. Yksi osa on kouluttamista / konsultointia, yksi painotuotteiden tekemistä ja yksi valo/videokuvaamista. Kotipaikka on Jyväskylässä, mutta liikun tarvittaessa pitkin Suomea ja vaikka kauemmaksikin.

Toivottavasti voin jonain päivänä olla sinulle avuksi kuvausten, esitteiden tai vaikkapa koulutusten merkeissä. Kun tuollainen päivä koittaa, minut tavoittaa täältä.

Vastaa