Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Koulutus ja konsultointi

Koulutus ja konsultointi

Avoimet ja räätälöidyt Adobe-kurssit lähi- ja etäopetuksena.

Graafisen alan ohjelmistojen koulutusta yli 20 vuoden kokemuksella mainostoimistoille, kirjapainoille, sanomalehtitaloille ja kaikille muillekin koulutusta tarvitseville Adoben sertifioimalta expertiltä.

Aiheina mm. InDesign, Illustrator, Photoshop, Acrobat / PitStop ja Animate CC.

Osallistu avoimille kursseille tai tilaa asiakaskohtaisesti räätälöity koulutus.

Seuraavat avoimet kurssit:

Kaksipäiväiset kurssit 890 € + alv 24% (Photoshop, Illustrator tai InDesign perusteet ja InDesign taittajalle)
Yksipäiväiset kurssit 490 € + alv 24% (Indesign perusteet tai InDesign taittajalle)

EARLY BIRD -tarjous kaksipäiväisistä koulutuksista. Varhainen ilmoittautuja kurssin nappaa 50 € edullisemmin. Ilmoittautuminen 2 kuukautta ennen koulutuksen alkua. Edun saat kirjoittamalla ilmoittautumislomakkeen tekstikenttään “Early Bird”.

LUE LISÄÄ ja ilmoittaudu kurssikohtaisilta esittelysivuilta: InDesign, Illustrator ja Photoshop

Räätälöity täsmäkoulutus

Sinä tiedät parhaiten, mitkä aiheet ovat sinulle tärkeitä. Ennen räätälöityä koulutusta selvitämme yhdessä, minkä asioiden läpikäyminen tulee helpottamaan sinun työtäsi eniten. Koulutuksessa pureudumme juuri näihin asioihin. Koska kurssia ei ole rakennettu sen mukaan, mitä koulutettavat yleensä tarvitsevat, voimme hypätä sinulle tuttujen toimintojen yli ja käyttää ajan tehokkaasti.

Olen toiminut kouluttajana graafisen alan ammattilaisille vuosituhannen vaihteesta ja asiakkaina on ollut pääsääntöisesti mainostoimistoja, kirjapainoja, reproja, sanomalehden taittajia, ilmoitusvalmistajia ja valokuvaajia. Toisinaan koulutettavana on ollut vaatesuunnittelija tai sisustusarkkitehtitoimiston henkilöstö. Vuosien varrella olen nähnyt paljon erilaisia käyttötarpeita ja kuullut satoja ellei tuhansia erilaisia kysymyksiä. Tyhmiä kysymyksiä ei ole ja yritän parhaani, ettei olisi tyhmiä vastauksiakaan. Nykyisellä kokemuksellani useimpiin kysymyksiin löytyy vastaus heti. Jos kysymykseen ei löydy valmista vastausta, haen sellaisen. Jos se ei löydy helposti, niin etsin sitä niin kauan, että löytyy. Minulle on kunnia-asia selvitellä epäselvät asiat. Siitä on hyötyä sinulle, mutta myös minulle, koska oma osaamiseni laajenee siinä samalla.

Tässä joitakin ideoita, mitä aiheita / ohjelmia koulutus voisi sisältää:

 • Kirjan tai lehden taittaminen (InDesign)
 • Ilmoituksien valmistaminen siten, että toistuva työ rullaa sujuvasti ja mukavasti (InDesign)
 • Vektorigrafiikan luominen Illustratorin hienouksia hyödyntäen
 • Kuvankäsittely, esim. erilaiset säätötavat, lukuarvojen tulkinta, maskien monipuolinen käyttäminen (Photoshop)
 • PDF:n tekeminen eri medioihin (InDesign, Illustrator)
 • PDF:n muokkaus (Acrobat / PitStop)
 • Värinhallinta (teoriaa ja käytäntöä, esim. profiiliristiriitojen ratkaiseminen, laitteiden kalibrointi ja painosimulointi)
 • Muuttuva data InDesignissa (DataMerge-toiminnolla tai XML:llä)
 • Video-editointi (Premiere)

Ylläoleva lista on vain suuntaa-antava. Sinä tiedät, mitä tarvitset! Ota yhteyttä, niin kasataan sellainen paketti, jossa on asiat jota tarvitset, mutta jätetään muut pois.

Pienin ryhmäkoko 1 henkilö kouluttajan lisäksi. Räätälöity koulutus on tehokkain tapa oppia!

Kysy tarjous räätälöidystä koulutuksesta yhteyslomakkeella.

 • Hienoa, että tehtiin / käytettiin meidän omia kuvia, paljon konkretiaa juuri niiden toimivuuteen liittyen. Kattavat ja selittävät vastaukset vaikeisiin kysymyksiin. Oot mahtava tyyppi ja pedagogisesti taitava. Iso kiitos! ★★★★★ Julia Huovila, Woolman (Räätälöidyn Photoshop-koulutuksen palaute)
 • Hyvin räätälöity lehtitaittokoulutus! Petri otti meihin heti yhteyttä, kun olin jättänyt yhteydenottopyynnön ja selvitteli meiltä yksityiskohtia kurssin toteuttamisesta ja antoi tämän jälkeen useamman vaihtoehdon kurssin toteuttamistavasta. Itse kurssilla saimme vastaukset juuri niihin kysymyksiin, joiden kanssa olimme painineet ja Petri myös antoi vinkkejä sellaisiin asioihin, joita emme itse osanneet kysyä. Kahden päivän kurssin aikana saimme lehtemme taittopohjan viilattua kuntoon ja Petri antoi myös ammattilaisen mielipiteen esim. fontin ja värien valintaan. Kaiken kaikkiaan yhteistyö Petrin kanssa sujui hyvin ja voin suositella räätälöityjä InDesign-kursseja muillekin. ★★★★★ Johanna
 • Erittäin hyödyllinen koulutus ja selkeä ohjeistus koulutuksen aikana. Pidin koulutuksesta erittäin paljon. Oli mukavaa, että pysty myös esittämään muita eteen tulleita ongelmia, joihin kouluttaja antoi vastauksia. Myös uusien koulutukseen sisältymättömien asioiden kertominen oli plussaa. ★★★★★ Sonja Rantakangas, STC-Trading Oy
 • Petrin ohjeilla saan tehtyä suuren kuvastoprojektimme hinnanpäivitykset jatkossa muutamalla napin painalluksella. Sain myös paljon lisäinfoa materiaalin painovalmiiksi saattamisessa! Opettelimme lisäksi muotoilemaan taulukoita niin, että jatkossa ulkoasua voi muokata entistä helpommin paragraph stylesin kautta. ★★★★★ Jenny
 • Oli mahtavaa, että kouluttaja tuli työpisteelleni kädestä pitäen opastamaan ja oli koko päivän saatavilla minua varten. Kaikki asiat ehdittiin käydä läpi ja lisäksi vielä muutama bonuskin. Kysymyksiini vastailtiin. Ainoa asia, jonka voisin ensi kerralla pyytää, olisi koulutuksen aikana jonkin kokonaisen harjoitustyön tekeminen, jossa hyödynnettäisiin koulutuksessa opittuja tekniikoita. ★★★★★ Janina Jokimies, Lahti Energia
 • Erittäin valaiseva ja joustavasti juuri tarpeeseen vastannut koulutus. ★★★★★ Terhi